У Києві судитимуть чиновника Міносвіти за хабар у 300 тис. гривень

У Києві судитимуть чиновника Міносвіти за хабар у 300 тис. гривень

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Посадовця Міністерства освіти України судитимуть за одержання 300 тис. грн хабара. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, інформує УНН.

"Київською місцевою прокуратурою № 6 скеровано до суду обвинувальний акт відносно службової особи Міністерства освіти України, яку викрито на вимаганні та одержанні 300 тис. грн неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). У ході досудового розслідування встановлено, що перебуваючи на посаді Генерального директора одного з Директоратів Міністерства освіти України, обвинувачений вимагав неправомірну вигоду від представника державного підприємства за перемогу у конкурсі з призовим фондом у 3 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що посадовця затримано влітку 2020 року під час одержання ним обумовленої суми в розмірі 5 тис. доларів США та 165 тис. гривень.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено.

"Обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Джерело: https://www.unn.com.ua/uk/news/1892734-u-kiyevi-suditimut-chinovnika-minosviti-za-khabar-u-300-tis-griven