Вибух у Десні: поліція відкрила справу за статтею

Вибух у Десні: поліція відкрила справу за статтею "вбивство"

За попередніми даними, у військовому гуртожитку в селищі Десна вибухнула граната РГД-5. Унаслідок вибуху загинув один військовий. Українська поліція відкрила справу за статтею "вбивство"

За фактом вибуху у військовому гуртожитку навчального центру "Десна", що в селищі Десна, поліція відкрила провадження за статтею "вбивство", повідомив сектор комунікації Національної поліції Чернігівської області у вівторок, 25 серпня.

Там нагадали, що внаслідок вибуху гранати в гуртожитку 24 серпня загинув один військовослужбовець, ще двох військових та одну цивільну особу - жінку - доправили до місцевого госпіталю з пораненнями різного ступеня тяжкості.

У пресрелізі наголошується, що за попередніми даними вибухнула граната РГД-5. Як відомо, ввечері 24 серпня до поліції надійшло повідомлення, що в селищі Десна Козелецького району в гуртожитку поліпшеного типу для військовослужбовців контрактної служби прогримів вибух. Поліція встановлює всі обставини, які призвели до вибуху.

Криміналісти скерували на дослідження зібрані речові докази, серед яких - уламки вибухового пристрою. Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство).

Джерело: https://www.dw.com/uk/vybukh-u-desni-politsiia-vidkryla-spravu-za-statteiu-vbyvstvo/a-54687304