Завершено розслідування у справі щодо ексслужбовця ГПУ Щербини

Завершено розслідування у справі щодо ексслужбовця ГПУ Щербини

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Завершено досудове розслідування стосовно колишнього начальника Головного слідчого управління ГПУ Ігоря Щербини, якого підозрюють у шахрайстві та підбурюванні до надання 150 тис. дол. хабаря ексдиректору Державного бюро розслідувань. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу САП.

“Прокурорами САП прийнято рішення про завершення досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, у справі стосовно колишнього начальника Головного слідчого управління ГПУ, підозрюваного у шахрайстві та підбурюванні до надання неправомірної вигоди у розмірі 150 тис. доларів США ексдиректору ДБР”, — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що підозрюваному та його адвокатам відкрито матеріли справи для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що колишній посадовець ГПУ за посередництва свого спільника вимагав зі столичного забудовника 150 тис. доларів США за закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням ДБР. Вказані кошти начебто мали передаватися директору ДБР, однак такого наміру у експрацівника прокуратури не було.

САП нагадує, що їх було викрито 3 грудня 2019 року одразу після отримання першої частини обумовлених коштів, а саме 75 тис. доларів США.

“Крім того, в ході проведення слідчий дій встановлено, що колишній посадовець зберігав вогнепальну зброю — пістолет „Vzor 70“ без передбаченого законом дозволу”, — зазначається в повідомленні.

Зауважимо, що матеріали щодо його спільника виділені в окреме провадження, досудове розслідування в якому ще триває.

Згодом експосадовець ГПУ вніс заставу, після чого на підозрюваного було покладено низку обов’язків.

Джерело: https://www.unn.com.ua/uk/news/1893169-zaversheno-rozsliduvannya-u-spravi-schodo-eks-sluzhbovtsya-gpu-scherbini